Auto-moto Šuška se šuška

Na prodaju Ford GT iz 2006. koji je prešao samo 19 kilometara

Crveni Ford GT se prodaje posredstvom aukcijske kuće RM Sotheby’s, a kako stvari stoje prvi i jedini vlasnik ga je kupio isključivo zbog zarade.

Kako piše portal Klix.ba, nije ni prvi ni poslednji put da se supersportski automobili kupuju samo s jednim ciljem: ostaviti u garaži i za desetak ili više godina prodati za višestruko veći iznos.

Među poslednjim primerima kupovine (investicije) je maksimalno opremljeni crveni Ford GT koji je 2006. godine isporučen kupcu u Teksasu (SAD), a od tada do danas je prešao samo 19 kilometara.

Za Fordov moderni podsetnik na čuveni model GT40 (koji je u drugoj polovini šezdesetih godina prekinuo dominaciju Ferrarija na trci izdržljivosti 24 sata Le Mana) kažu da je jedan od poslednjih “analognih” supersportskih automobila.

Pokreće ga centralno smešteni 5,4 litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora isporučuje 557 konjskih snaga i 678 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi i 330 km/h.

Za prenos snage na zadnju osovinu se brine ručni 6-stepeni menjač, a u RM Sotheby’s predviđaju da će novi kupac za automobil (koji će, nadamo se, voziti) morati da izdvoji znatno više od 300.000 dolara.

Izvor: Klix

Slične objave

McLaren F1 sa brojem šasije 018 na aukciji sljedećeg mjeseca

V.R.

Volkswagen otkrio novitete za 2019, potvrdio dolazak Golfa 8

D V

Električni automobili biće jeftiniji od benzinaca i dizelaša do 2025.

D V

Ostavite komentar