Magazin Zanimljivo

Misterija nestale tinejdžerke u Vatikanu, prazni grobovi donose nova pitanja

Nada da će misterija nestale tinejdžerke Emanuele Orlandi biti razriješena, otvaranjem grobova na jednom vatikanskom groblju, izgubljena je nakon što se ispostavilo da su grobovi prazni. Umjesto odgovora, prazni grobovi iznjedrili su nova pitanja.

Grobovi dve nemačke princeze iz 19. veka koji su otvoreni potpuno su prazni, čime se uopšte nije približilo razrešenju misterije tinejdžerke Emanuele Orlandi, koja je nestala 1983. godine nakon što je napustila stan svoje porodice koja je živela u Vatikanu.

Nestanak Orlandijeve je jedna od najdužih misterija i otvaranje grobnica na zahtev porodice bio je poslednji pokušaj da se njeni ostaci pronađu.

Umesto toga, postavlja se novo pitanje: „Šta se dogodilo sa ostacima dve princeze koje su sahranjene jedna pored druge 1836. i 1840. godine?“, preneo je AP.

„Grobnice su prazne. Svi smo zapanjeni“, rekla je novinarima advokat porodice Orlandi Laura Sgro.

Ona je primila anonimno pismo u kojem je sugerisano da porodica treba da proveri grobnicu gde kameni anđeo drži svitak na latinskom jeziku „Počivaj u miru“.

Pored Sgro, otvaranju groba prisustvovao je i tehnički ekspert porodice Orlandi i Pjetro Orlandi, čija je 15-godišnja sestra nestala nakon što je 22. juna 1983. otišla na čas muzike u Rimu.

Vatikan je saopštio da je otvaranje grobova imalo negativan ishod i da u grobovima nisu pronađeni ni ostaci niti urne.

Grobovi princeza Sofi fon Hohenloh i Šarlote Federike di Meklenburg bili su potpuno prazni, naveo je Vatikan u saopštenju i dodao da su rođaci dve princeze obaveštene o tome.

Related posts

Pilot letio bez svijesti 40 minuta: Prije toga nije jeo i nije spavao

V.R.

Georgina posvetila objavu Ronaldu i objavila njegovu fotku iz djetinjstva

Igor Mudrinić

Prije godinu dana tajlandski dječaci upali su u pećinu. Ni danas ne smiju pričati o tome

J K

Ostavite komentar