Magazin Moda

Koju garderobu treba izbjegavati nakon depiliranja?

Donosimo vam savjete za njegovanje kože poslije depilacije!

Glatko telo bez dlačica od pamtiveka je merilo lepote, a ove beauty zapovesti se pogotovo ne odričemo za vreme letnjih dana. No, imati prekrasnu i glatku kožu nakon ovako, često, agresivnog tretmana nije jednostavan zadatak, stoga u svoju negu kože ubacite proizvode s kojima će ona dugo biti besprekorna.

Crvenilo, suva i iziritirana koža i iritantni svrab kože ružne su posledice depilacije s kojima ste sigurno svi vi upoznati i to bez obzira na način depiliranja. Preparata za uklanjanje dlačica je mnogo, no uprkos tome iritacija kože propraćena ovim negativnim posledicama ponekad je neizbežna.

Depilacija je posebno problematična ako je vaša koža sama po sebi nešto osetljivija, a celu priču oko depilacije dodatno komplikuje i naše učestalije izlaganje suncu, što značajno doprinosi njenoj iritaciji. Zato je poželjno depilirati se uveče, kako bi se koža mogla u potpunosti obnoviti od ovog tretmana do sledećeg izlaganja suncu, a takođe izbegavajte nošenje preuske odeće odmah nakon depiliranja kako ne biste dodatno iritirali ovo osetljivo područje. Takođe u svoju beauty rutinu uključite i proizvode namenjene za negu osetljive kože, a koji sadrže sjajne umirujuće formule koje će sprečiti sve neželjene reakcije.

Izvor: Cosmopolitan

Related posts

Lane Gutović: Ko preživi – pričaće, ali ko priča – neće preživjeti

Igor Mudrinić

Jennifer Lopez u crop topiću i raskošnoj suknji preuzela nagradu za modnu ikonu

J K

Poslije serije “Černobilj” udvostručena prodaja tableta joda, a ovo je razlog

V.R.

Ostavite komentar