Region Vijesti

Drecun: Svi potezi Prištine vode ka ujedinjenju sa Albanijom

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je hapšenje dvojice Srba na Kosmetu, optuženih za špijunažu, sastavni dio planirane i dobro usklađene kampanje Tirane i Prištine koja ide ka cilju njihovog ujedinjenja, a ima podršku pojedinih zemalja.

Drecun je naglasio da treba očekivati da će ovakvi slučajevi nezakonitog hapšenja biti nastavljeni, s ciljem izvršenja pritiska na Beograd i potpunog onemogućavanja nastavka bilo kakvih razgovora Beograda i Prištine, te da praktičnim koracima budu stvoreni uslovi za pripajanje /samoproglašenog/ Kosova Albaniji.

  • Imajući u vidu šta je do sada rađeno sa lažnim optužnicama, sa lažnim svedocima, sa nekim drastičnim slučajevima karikiranja pravde i kada imamo u vidu rezoluciju usvojenu u prištinskom parlamentu o navodnom genocidu nad Albancima, treba očekivati da će se ovakvi slučajevi nezakonitog hapšenja nastaviti – rekao je Drecun za RTS.

On je upozorio da Sjeverna Makedonija postaje centar za snažno obavještajno djelovanje protiv interesa Srbije, navodeći i da makedonski premijer Zoran Zaev nije iskren kada upozorava region na moguću destabilizaciju.

  • Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljeni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između Beograda i Prištine je priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje velike Albanije. To bi Zaev trebalo da zna ako vodi računa i o interesima sopstvene države koju predstavlja – rekao je Drecun.

Policija samoproglašenog Kosova juče je na administrativnom punktu “Bela zemlja”, na putu Gnjilane-Bujanovac, uhapsila dvojicu Srba sa Kosova i Metohije osumnjičenih za krivično djelo špijunaža.

Njima je određen pritvor, a slučaj je pod istragom.

Slične objave

Boing 737 za Berlin hitno se okrenuo ka Moskvi

M.

Federika Mogerini bi mogla na Hanovo mjesto?

M.

Makron otkriva planove za “evropsku renesansu”

M.

Ostavite komentar