Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužba zbog dokaza o krađi šume

Šef šumskog rejona Bronzani Majdan Mile Kvočka i šumar Dušan Džanan tužili su Rajka Štekovića s tvrdnjom da ništa izrečeno o krađi državne šume u Bronzanom Mjadanu i nelegalnoj prodaji nije tačno, iako je on priložio i fotografije sa datumima kao dokaze.

Kako je BN televizija snimila, na terenu je stanje takvo da su u šumi Milosavka šumski nered, granje, ovršice i trupci na koje je neko namjerno zaboravio. Sve to, kao i panjevi bez čekića primjeri su gole sječe i šumskih puteva bez ikakvog reda.

Rajko Šteković iz Bronzanog Majdana poručuje da se ne boji nikoga te da se nada da će nadležne službe reagovati i uzeti njegove dokaze kako bi se krađi šume u ovom dijelu Banjaluke konačno stalo u kraj.

Mile Kvočka, šef područja Bronzani Majdan, koji je u sklopu Šumskog gazdinstva Banjaluka, bio je nedostupan na telefon za bilo kakav komentar u vezi sa tvrdnjama Rajka Štekovića.

Zanimljivo je da je Kvočka bio jedan od uhapšenih u akciji Lager, 2015. godine, upravo zbog krađe državne šume, ali je kako nam je potvrđeno iz Republičkog javnog tužilaštva, istraga obustavjena, jer nije bilo dovoljno dokaza.

Takođe, nedavno je izašla informacija da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u saradnji sa Šumama Srpske i Inspektoratom SrpsKe sprovodi opsežne akcije po cijeloj Republici, upravo zbog krađa šume koje su učestale u poslednje vrijeme.

Resorni ministar Boris Pašalić potvrđuje ovu informaciju. Pašalić kaže da im je potrebno vremena da riješe ovo pitanje, ali da volja postoji.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske pozivaju sve građane da prijave krađe šume ili njima ili Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

BN TV

Slične objave

Najmanje deset lažnih diploma u Federaciji BiH

M.

Ukinuta smrtna kazna u Republici Srpskoj

M.

Đenova: Raznijeti ostaci mosta na kojem je poginulo 43 ljudi

M.

Ostavite komentar