Auto-moto Noviteti

Snimljen 2020 Hyundai i20

Hyundai ima ambiciozne planove za svoj i20 supermini, koji će se prodavati na evropskom i azijsko-pacifičkom tržištu, na koja uskoro stiže unapređena verzija, piše portal Totalcar.

Aktuelni model izgleda pristojno, ali verzija za 2020. godinu biće značajno izmenjena. Ona dobija novi dizajn koji Hyundai primenjuje na ostatak svoje game, koji je već viđen na novoj Sonati i Elantri. Njegove kompaktne dimenzije biće zadržane, a kvalitet kabine značajno unapređen. To se odnosi i na tehnologiju, tačnije – na veliki zabavno-informacioni sistem sa SatNav, bluetooth streaming, Android Auto i Apple CarPlay servisima, kao i na opcije asistencije pri vožnji.

Mali supermini će najverovatnije zadržati 1.2-litarski četvorocilindarski benzinski motor, kao i turbopunjeni 1.0-litarski trocilindarski sa različitim nivoima snage. Pogon će biti na prednjoj osovini, a u ponudi će se naći šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Za one koji žele više snage, tu je N-performance varijanta, sa više od 200 konja i 1.6-litarskim turbopunjenim motorom.

Prodavaće se u konfiguraciji sa petoro vrata, a na tržištu se očekuje krajem ove godine, dok bi u prodaju trebalo da uđe početkom 2020.

Izvor:Totalcar.rs
Foto: Carscoops

Slične objave

Nema više besplatne vožnje? Njemačka želi da uvede putarine, Austrija i Holandija protiv

V.R.

Hennessey Mustang Shelby GT500 i sa 1200KS

V.R.

Ko je novi čovjek na čelu BMW-a?

V.R.

Ostavite komentar