Auto-moto Ostalo

Postoji BMW E34 M5 Touring s V12 motorom McLarena F1

BMW-a M5 Touring s motorom McLarena F1: On postoji. Kao što Nepal ima jetija, a Meksiko El Čupakabru, u srcu Nemačke je u tajnoj garaži skriven – On.

Pod oružanom Kommando Spezialkräfte stražom već više od dve decenije u mrklom mraku čuči čudovište čije postojanje od ove nedelje više nije tajno…

Ko drugi nego Chris Harris? Na Collecting Cars podcastu je pre nekoliko dana objavljen razgovor (u drugoj epizodi) Chrisa Harrisa i Edwarda Lovetta s bivšim direktorom McLarenovih drumskih i trkačkih programa Davidom Clarkom.

U razgovoru David Clark objašnjava da je testirao S70/2 V12 čudovište kojeg su Gordon Murray i Paul Rosche pripremili za Mclaren F1 – u E34 BMW M5 Touringu! Da, najmoćniji atmosferski motor u to vreme (i sledećih godina) je započeo život u BMW-ovom karavanu.

Nemojte me pogrešno shvatiti, mislim da se radi o najboljem BMW-u svih vremena, ali zamislite taj osećaj za volanom sa 627KS ISPRED sebe?

Verovatno nije imao zlatnu termalnu zaštitu, Alpine zvučnike bez magneta i titanijumski set alata poput McLarena F1, ali nekoliko poslednjih dana svi novinari sveta zamišljaju kako u stvari izgleda ovaj porodični bolid iz Bavarske.

Izvor:Vozim.hr

Slične objave

Dodge vjeruje da električna sportska vozila imaju budućnost

D V

Koliko stvarno mogu da pređu kilometara električni automobili?

V.R.

Da li je ovo prototip Teslinog električnog pikapa?

V.R.

Ostavite komentar