Auto-moto Ostalo

Bugatti proizveo dvjestoti Chiron

Dvjestoti proizvedeni Chiron ide neimenovanom kupcu u Švajcarskoj, a do kraja priče Bugatti treba da napravi još 300 primjeraka.

Nakon nešto više od dve godine od početka proizvodnje naslednika legendarnog Veyrona u Molshajmu su svečano obeležili 200. proizvedeni primerak ultrasportskog modela Chiron koji će (uz detalje koji se kriju iza oznake “110 ans Bugatti”) biti isporučen neimenovanom kupcu u Švajcarskoj.


Pre kraja priče o Chironu Bugatti treba da napravi još 300 primeraka, a u čuvenoj kompaniji pod okriljem Volkswagena kažu da će do kraja ove godine napraviti više od 80 primeraka.

Tamnosivi Chiron Sport kojim je Bugatti obeležio dve petine realizovanog posla sa sobom donosi kabinu u više nijansi plave boje i karoserijske detalje u bojama francuske zastave. Najfascinantniji detalj je i dalje centralno smešten 8-litarski motor sa 16 cilindara koji uz asistenciju četiri turbopunjača na obe osovine “šalje” 1.500 konjskih snaga i 1.600 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da dvosed od 0 do 100 km/h stiže za 2,4 sekunde i razvije 420 km/h.

Izvor: Klix / Motor1

Slične objave

Mercedes objavio cijene najmanjeg kupe-karavana: CLA Shooting Brake skoro kao C klasa

D V

Snimljena nova Toyota Yaris

V.R.

Oštećen McLaren Senna u vlasništvu poznatog YouTubera

V.R.

Ostavite komentar