Auto-moto Ostalo

Audijeva odluka koja se mnogima neće svidjeti

Audi je odlučio da od ljeta 2020. godine okonča jednu tradiciju.

Kako je otkrio direktor za digitalno poslovanje i korisnička iskustva Sven Šuvirt, Audi će prestati da pravi brošure o svojim modelima.

Ljubitelji automobila su se tradicionalno nakon obilaska auto-sajmova ili prodajnih salona vraćali svojim kućama ruku punih štampanih automobilskih kataloga.

“Ogroman je napor za stvaranje, uređivanje, štampanje, isporuku i do trenutka u kojem dođe do trgovca, gotovo je zastareo. Gde je dodatna vrednost ovih brošura na sjajnom papiru ako u njoj vidim crveni automobil, a želim crni? Mogu to bolje učiniti digitalno, zbog čega smo odlučili da ukinemo štampane kataloge vozila širom sveta do leta 2020”,
potvrdio je Šuvirt.

Iako će mnogi zameriti Audiju na ovoj odluci, ona je više nego logična. Pre svega s finansijske strane.

Prema dostupnim informacijama, Audi godišnje štamba najmanje tri miliona primeraka kataloga svojih modela automobila.

Takođe, brz tempo modernog načina življenja i veliki broj varijanti modela i mogućnosti prilagođavanja mogu se u obliku PDF dokumenta vizualizirati mnogo bolje u digitalnoj aplikaciji.

Osim toga danas je, bar u Evropi i “zapadnom svetu”, veliki procenat ljudi koji se svakodnevno služe internetom, pa se za svega nekoliko sekundi može pronaći željena informacija.

A tu je i dobri-stari ekološki momenat. Ovaj mali doprinos može se dobro iskoristiti u godišnjem izveštaju i u statistici emisija CO2.

Audi nije jedini proizvođač automobila koji se odlučio na ovaj korak, jer je Mercedes-Benz to učinio već 2018.

Slične objave

Britanska auto-industrija bi mogla da gubi 63.300 dolara po minuti

V.R.

Novi Focus ST ubrzava kao Civic Type R

D V

Korejska auto-industrija jača za još jednog poznatog dizajnera

V.R.

Ostavite komentar