Magazin Showbiz

Angela Merkel prekršila protokol i sjedila tokom intoniranja himni

U četvrtak, u Berlinu tokom dočeka premijerke Danske, Mete Frederiksen, njemačka kancelarka je, poslije treće epizode napada slabosti, zatražila izmenu protokola i na zvaničnoj ceremoniji dočeka sjedila sa svojom gošćom tokom intoniranja himni.

Zdravlje nemačke kancelarke postalo je glavna tema svetskih medija, pošto je u poslednjih mesec dana imala već tri napada slabosti, praćena drhtavicom, tokom službenih prijema stranih državnika.

Danska premijerka je prihvatila da tokom ceremonije dobrodošlice, sa svim vojnim počastima, sedi pored kancelarke, uprkos postojećem protokolu za ovakvu priliku.

Angela Merkel i Meta Frederiksen su se udobno smestile u bele stolice postavljene na crvenom tepihu ispred sedišta nemačke vlade u Berlinu.

Tokom intoniranja himni, nemačka kancelarka je mirno sedela, samo se blago smešeći svojoj gošći u znak dobrodošlice.

Kako navodi nemački Bild, Merkelova je zatražila izmenu protokola, jer je samo dan ranije, prilikom dočeka finskog zvaničnika, imala treći napad slabosti.

Angela Merkel dužnost kancelarke treba da obavlja do 2021. godine

Ova odluka Angele Merkel, koja dužnost kancelara Nemačke treba da obavlja do 2021. godine, dodatno je podstakla nagađanja o stanju njenog zdravlja. Mnogi veruju da su iscrpljujući raspored dužnosti i česti maratonski noćni sastanci počeli da ostavljaju ozbiljne posledice na njeno zdravlje.

Pretpostavljene dijagnoze u nemačkim medijima se kreću od dehidracije do anksioznosti, preko premora i stresa. Bild cajtung je nedavno izvestio da je Merkelova posle prvog napada, tokom posete Volodimira Zelenskog, uradila analizu krvi kako bi utvrdila da li joj nedostaju određeni minerali. Navodno, analize su pokazale da je sve u redu.

Slične objave

Disney i Netflix zbog zakona o pobačaju mogli bi otići iz Georgije

J K

Slabi karakteri: Tri horoskopska znaka koja lako odustaju

V.R.

Organ dronom dostavljen na transplantaciju

V.R.

Ostavite komentar