PlayGameR Tehnologija

Google najavio multiplejer podršku i druge detalje za Stadia servis

Kompanija Google je objavila nekoliko novih detalja o svojoj Stadia gejming platformi u najnovijem FAQ dokumentu.

Korisnici neće izgubiti pristup svojim igrama na Google Stadia čak i ukoliko izdavač odluči da napusti platformu. Google obećava da kada igra jednom bude kupljena na platformi, kupac stiče pravo da je igra i ukoliko više nije dostupna za kupovinu drugim igračima.

Pored ovoga, kompanija je potvrdila da će Stadia podržavati multiplejer naslove, uključujući i kooperativne igre. Moguće je koristiti do četiri Stadia kontrolera za igranje lokalnih multiplejer igara. Detalji o pomenutom kontroleru sugerišu da koristi BLE za podešavanja, ali se za gejmplej povezuje preko WiFi. Moguće je kontroler povezati i na telefon, tablet ili PC.

Stadia će podržavati mobilni gejmplej na limitiranom broju uređaja, i to uglavnom Pixel 3 i Pixel 3a (3a, 3a XL, 3, 3XL) telefonima, kao i tabletima koji koriste Chrome OS. Ipak, Google ističe da radi na podršci i kompatibilnosti za više uređaja.

Na kraju, kompanija je pojasnila da nalog koji je registrovan za Stadia-u ne mora biti email adresa koja se koristi, jer će kodovi biti povezani sa Google nalogom koji se koristi za logovanje. Ovo olakšava kupovinu kodova i slanje kao poklona prijateljima i familiji.

Izvor: Engadget

Slične objave

Procurili novi detalji o Xiaomijevom utimativnom gejming smartfonu

D V

Xiaomijev “savitljivi” smartfon će biti upola jeftiniji od konkurentskog

D V

Hakovan vam je profil? Uskoro ćete moći lakše da ga povratite

D V

Ostavite komentar