Auto-moto Šuška se šuška

Novi BMW M3 i M4 modeli stižu sredinom 2020. godine

Očekuje se da će oni imati twin-turbo redni, šestocilindarski agregat.

Očekuje se da novi BMW M3 i M4 modeli dobiju isti trolitarski twin-turbo, redni, šestocilindarski agregat. Isti takav agregat se nalazi kod modela BMW X3 M i X4 M.

To znači da će BMW M3 i M4 razvijati 473 konjskih snaga u “standardnoj” varijanti. TO je za 48 konjskih snaga više nego što razvijaju njihovi prethodnici.

Novi modeli bi trebalo da budu dostupni i u Competition verziji koja će razvijati 503 konjskih snaga. Toliku snagu razvija i twin-turbo V8 agregat zapremine četiri litara sa modela Mercedes-AMG C63.

Jedina ključna razlika kada je u pitanju mehanizacija između modela M3/M4 i X3 M/X4 M jeste pitanje pogona. Naime, performantni SUV modeli imaju AWD pogon kao i model BMW M5.

Međutim, za razliku od tog modela, oni se ne mogu voziti samo sa pogonom na zadnjim točkovima. Sa druge strane, modeli BMW M3 i M4 će se, u uvodnoj verziji, prodavati samo sa pogonom na zadnjim točkovima. Međutim, kao opcija će biti dostupan pogon na svim točkovima.

BMW M3 i M4 modeli će se od ostalih BMW M modela razlikovati i po tome što će imati šestostepeni manuelnim mjenjač kao standard. Sedmostepeni DCT mjenjač će biti dostupan kao opcija.

Takođe, novi BMW M4 će biti dostupan i u kabriolet varijanti. On će umjesto tvrdog, sklopivog krova imati jednostavniji, lakši meki krov.

Slične objave

BMW Serije 8 u GranCoupe varijanti uslikan prilikom transporta

V.R.

Karavan električnih Audija e-tron za 24 sata prošao kroz 10 evropskih zemalja

V.R.

Novi Defender uslikan na setu snimanja filma o Džejmsu Bondu!

V.R.

Ostavite komentar