Republika Srpska / BiH Vijesti

Masovno trovanje hranom u Doboju: Petnaest pacijenata završilo u bolnici, dvoje zaraženo salmonelom

Petnaest pacijenata u protekla tri dana hospitalizovano je zbog trovanja hranom u dobojskoj piceriji, a dvoje ih je zaraženo salmonelom. Svi su u bolnicu stigli sa istim tegobama, nakon čega je zaključeno da su konzumirali hranu iz istog ugosteljskog objetka,

– Prvi pacijenti su došli 18. oni su već i pušteni kući, kod njih smo izolovali bakteriju iz roda salmonela, radi se o srednje teškim oblicima bolesti , ordinirana je sva potrebna terapija – kaže načelnik Službe za infektologiju Svjetlana Adžić, prenosi ATV.

U Dobojskoj bolnici kažu da je to prvi masovniji slučaj iako su crijevne bolesti karakteristične za ovaj period. Dok se ne analizira hrana, objekat će biti zatvoren do daljnjeg, poručuju u gradskoj upravi.

– Nakon prijema obavještenja, izvršen je vanredni inspekcijski pregled u restoranu u kojem su pacijenti naveli da su konzumirali hranu, te su preduzete mjere u skladu sa zakonom i izvršeno je uzorkovanje hrane za koju se sumnja da je uzork trovanja. Do dobijanja rezultata, subjekat nadzora je zatvoren – stoji u saopštenju Inspekcije.

U policijskoj upravi Doboj kažu da im slučaj masovnog trovanja nije prijavljen. Najčešći simptomi trovanja hranom su mučnina, povraćanje, dijareja, bolovi i grčevi u stomaku.

Poznato je da visoke temperature pogoduju bržem rastu i širenju bakterija pa je ljeti posebno povećan rizik od trovanja hranom.

Srpskainfo

Slične objave

“Cilj pregovora je priznanje nezavisnosti Kosova”

M.

Snimio pješčanu oluju kako polako GUTA CIJELI GRAD

M.

Nobelova nagrada za ekonomiju dodijeljena za rad na smanjenju siromaštva

M.

Ostavite komentar