Odbojka Sport

“Ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova”

Odbojkaški reprezentativac BiH Miloš Popović izjavio je da on i drugi članovi tima iz Republike Srpske sigurno neće igrati protiv tzv. Kosova u Novom Pazaru.

On je istakao da će biti doneta takva odluka, ukoliko bi se obistinile najave predsednika Saveza Alije Fatića.

Fatić je nedavno, nakon što je objavljeno da će odbojkašice Srbije 17. jula igrati prijateljski meč protiv Azerbejdžana na Palama, najavio takvu mogućnost, bez konsultacija sa igračima i Upravnim odborom.

“Želim, pre svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH, predstavljam matični savez i Republiku Srpsku. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske”, rekao je Popovićza Glas Srpske.

Odbojkašice Srbije biće na pripremama na Palama od 4. do 18. jula i zakazale su prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana.

To nije prvi put, pošto su prošle godine u Republici Srpskoj, u Banjaluci, odigrale utakmicu protiv Bugarske, s tim da tada nije bilo “zamerki” iz Odbojkaškog saveza BiH.

Slične objave

Velika borba Ognjena Kuzmića: Prvi znaci ohrabrujući

Z.K

Barselona jedva do tri boda protiv Viljareala

Z.K

A trebalo je da bude poslastica…

Z.K

Ostavite komentar