Ostali sportovi Sport

Lorenco uništio trku, Markesu trijumf u Kataloniji

Španski vozač Mark Markes slavio je u trci za Veliku nagradu Katalonije i ta pobjeda je ostala u sjenci incidenta koji je izazvao njegov kolega Horhe Lorenco.

Mark Markes je imao uspešan dan ostvarivši treću pobedu u karijeri na stazi u Barseloni i tako je upisao izuzetno lakih 25 bodova.

Trka je tek počela kada smo videli prvi incident, Bredli Smit je pokupio Aleša Espargara, zbacio ga s motocikla i Espargaro je bio vidno povređen pošto je jedva sedeo na svom motociklu i uz pomoć ljudi iz boksa sišao sa istog.

Bitka za pobedu je bila veoma interesantna i napeta. Mark Markes je obišao Fabija Kvartarara, pa je izgubio poziciju od Andree Dovicioza kojem je ova trka bila izuzetno važna u borbi za šampionsku titulu.

Prošlogodišnji pobednik trke u Katalunji, Horhe Lorenco prilično je napredovao i osvajao pozicije na svakoj krivini. Pokušao je da napadne Maverika Vinjalesa bio previše brz napravio katastrofalnu, početničku grešku, ušao prebrzo u krivinu i pokupio čak tri vozača u krivini broj 10.

Nastradali su Maverik Vinjales, tadašnji lider Andrea Doviciozo i ikona motosporta Valentino Rosi. Tako smo videli čak četiri velika vozača i nekadašnja svetska šampiona na asfaltu kako pre vremena završavaju trku u Barseloni.

Slične objave

Molde pao nakon preokreta, Partizan na korak do Lige Evrope

M.

“Rat” Madriđana u Americi – Simeone uništio Zidana, povreda Jovića

Z.K

Transfer karijere – Avramović na korak do Unikahe

Z.K

Ostavite komentar