Mobilni svijet Tehnologija

WhatsApp će raditi na novim Huawei telefonima

Huawei objašnjava korisnicima da neće biti neophodno da se odreknu Facebookovih aplikacija.

Kao što nam je već poznato, velike američke kompanije, poput Googlea i Facebooka, odlučile su da poštujui “ban” Huaweija prema zahtevima američke vlade i predsednika Trampa, što znači da njegovi novi telefoni neće stizati s njihovim predinstaliranim aplikacijama, prenosi vidi.hr.

Huawei je odlučio da pojasni korisnicima svojih postojećih telefona, kao i onih koji treba da izađu u narednim mesecima, da neće morati da se odreknu američkih aplikacija, jer će moći da ih preuzimaju, instaliraju i koriste kao i do sada.

Drugim rečima, to što novi Huawei telefoni neće imati unapred instalirane aplikacije Googlea i Facebooka, ne znači i da nećete moći da ih skidate i instalirate kao što ste to činili i na drugim uređajima bez predinstaliranih appova.

Huawei takođe radi i na vlastitom app store koji će zameniti Google Play prodavnicu i verovatno će imati ulogu da omogućuje korisnicima preuzimanje i instaliranje aplikacija poput Facebooka, WhatsAppa i Instagrama na svim novim uređajima.

Pored toga, Huawei je rekao da njegov sopstveni operativni sisitem izlazi ove godine u Kini, dok će sledeće godine biti dostupan globalno.

Izvor: B92

Slične objave

Svjetsko tržište dronova u idućih 10 godina dostići će vrijednost 14 milijardi dolara

V.R.

CEO koji je prodavao kriptovane telefone kriminalnim grupama osuđen na devet godina zatvora

V.R.

Dobio 20 godina robije zbog “swatovanja”

D V

Ostavite komentar