Mobilni svijet Tehnologija

Imaće mnogo više korisnika nego što se mislilo

Švedski telekomunikacioni gigant Ericsson je podigao svoju procjenu o broju pretplata za usluge u mobilnim telekomunikacionim mrežama najnovije generacije 5G za 27 posto na 1,9 milijardi do 2024. godine.

Time će biti omogućen pristup uslugama u mobilnim telekomunikacionim mrežama 5G-a za više od 45 posto svetske populacije, objavio je švedski proizvođač telekomunikacione mrežne opreme u svom polugodišnjem Izveštaju o mobilnosti.

U izveštaju se navodi da je potreban snažan angažman kreatora čipova i uređaja kod uvođenja mreže najnovije generacije, te da je potrebno akcenat staviti na dostupnije 5G uređaje. U Ericsson-u, među čijim su glavnim rivalima kineski Huawei i finska Nokia, očekuju da će Severna Amerika predvoditi prihvatanje 5G-a s obzirom na 63 posto predviđenih pretplata na mobilne komunikacije u tom regionu u periodu od pet godina, a slede jugoistočna Azija i Evropa.

Prethodna prognoza švedske kompanije predviđala je 1,5 milijardi pretplata na 5G u 2024. godini i mrežnu pokrivenost od preko 40 posto svetske populacije. Industrija opreme za mobilne mreže prolazi kroz teško razdoblje jer potražnja za 4G i starijom mrežnom opremom slabi.

Tehnologija 4G i dalje će ostati dominantna tehnologija u doglednoj budućnosti, s obzirom da se očekuje gotovo pet milijardi pretplata do kraja 2024. godine. Očekuje se da će nova generacija tehnologije mobilnih komunikacija omogućiti brži prenos podataka i lakše priključivanje široke palete umreženih uređaja, prenosi PC Press.

Slične objave

Microsoft će usporiti svoju objavu većih Windows 10 nadogradnji

V.R.

Chrome sada spriječava sajtove da provjeravaju da li se za pregled koristi Incognito mod

V.R.

Microsoft je obrisao MS Celeb bazu za prepoznavanje lica

V.R.

Ostavite komentar