Region Vijesti

Rakić: Priština da momentalno oslobodi građane Zubinog Potoka

Predsjednik Srpske liste na Kosovu i Metohiji Goran Rakić zatražio je od prištinskog tužilaštva da momentalno oslobodi građane Zubinog Potoka koji su uhapšeni u akciji prištinskih specijalaca.

– Razumijem da su zadržali policajce koje terete za nešto, nije im prvi put, ali uhapšeni stanovnici Zubinog Potoka nisu krivi ni za šta, sem što su bili tu i što su goloruki stali ispred do zuba naoružanih specijalaca – rekao je Rakić. 

On je istakao da mu je tokom jučerašnje akcije zasmetalo mnogo toga, naročito prekomjerna sila prištinskih sopecijalaca – ROSU u Zubinom Potoku. 

– Nisu se libili da prebijaju starce i žene i čak su uhapsili tri žene u južnom dijelu Mitrovice. Pretpostavljamo da su još u pritvoru, nemamo informacije u kakvom su stanju i gdje se nalaze – rekao je Rakić za RTS. 

Govoreći o protestima zakazanim za danas na trgu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, Rakić je rekao da je namjera da se pokaže jedinstvo, da Srbi žele mir na tim prostorima, ali i da se pokaže Prištini i međunarodnoj zajednici koliko Srba ima i da se nisu uplašili brutalne akcije pripadnika ROSU.

Slične objave

SPREMNI I NA PROTESTE: Srbi u Glamoču uznemireni zbog najava o TESTIRANJU NOVOG ORUŽJA na vojnom poligonu

M.

Crnadak: Kosovo pokazuje nervozu

D V

Makron će prenijeti poruku Iranu u ime svih?

V.R.

Ostavite komentar