Auto-moto Ostalo

Posljednji C7 Chevrolet Corvette ide na aukciju

Iako u Americi ima još mnogo neprodatih primeraka modela C7 Corvette, ovaj definitivno neće dugo čekati na kupca, jer se radi o poslednjem proizvedenom primerku, a ujedno i poslednjem modelu Corvette s motorom postavljenim napred. Aukcija je zakazana za kraj juna, a obaviće je aukcijska kuća Barrett-Jackson.


Poslednji proizvedeni primerak C7 Corvette je crni Z06 sa 6,2 litarskim LT4 V8 motorom sa superpunjačem, koji isporučuje 650 KS i snagu prenosi na točkove putem sedmostepenog manuelnog menjača. Automobil je opremljen i 3LZ paketom opreme koji donosi mnogo kože, snimač podataka o performansama i dodatnu tehnologiju poput navigacije, Android Auto i Apple CarPlay sistem.


Kada je reč o aukcijama ovog tima, obično se prikupljena sredstva doniraju u dobrotvorne svrhe, a ovog puta će novac biti uplaćen Stephen Siller Tunnel to Towers Fondaciji.

Prodaja prvih i poslednjih proizvedenih modela uvek privlači mnogo pažnje. Prvi Mustang Shelby GT500 je prodat za 1,1 milion dolara na aukciji, dok je kupac prve Toyote Supre izdvojio 2,1 milion dolara.

 

Slične objave

Golf može biti brži od Porschea, ali to košta

D V

Snimljen Renault Kwid facelift

V.R.

Da li je ovo novi Renault Kangoo?

D V

Ostavite komentar