Region Vijesti

Vučić u Italiji sa zvaničnikom koji se zalaže za preispitivanje priznanja Kosova

Vučić će sa Salvinijem, kojeg vidi kao jednog od najuticajnijih političara Evrope, razgovarati o Kosovu i Metohiji.

Salvini se inače zalaže za preispitivanje priznanja kosovske nezavisnosti.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, predsednik Srbije putuje u Tiranu, gde će biti održan Samit procesa Brdo-Brioni.

Vučić će večeras, po dolasku u Tiranu, imati sastanak sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, sa kojom se već sreo na samitu u Berlinu, prošle sedmice.

Sledećeg dana predsednik Srbije ć‡e učestvovati na sastanku procesa Brdo-Brioni, čiji je specijalni gost Andžej Duda, predsednik Poljske.

Vučić je u međuvremenu razgovarao, u Pekingu, na temu Kosova i Metohije sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Prošle nedelje u Berlinu, na Samitu u organizaciji nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona, zastupao je stav da je Srbija spremna za nastavak dijaloga, ali, tek po ukidanju prištinskih taksi.

Posle tog skupa, predsednik je ocenio da ni u međunarodnoj zajednici, ni u domaćoj javnosti, nije prihvaćen njegov plan za rešavanje kosovskog pitanja, odnosno, kako je ranije navodio, ideja razgraničenja.

Predsednik Vučić najavio je da će nakon svih ovih sastanaka razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije, kao i da će saopštiti mere koje će Beograd preduzeti zbog dosadašnjih jednostranih poteza Prištine, a pre svega – uvodjenja anticivilizacijskih taksi.

B92

Slične objave

Sjeverna Koreja ispalila raketu

D V

UN: Proizvodnja kokaina na najvišem nivou do sada

M.

Stručnjak za Balkan: Svjetlosnim godinama smo udaljeni od rješenja za Kosovo

M.

Ostavite komentar