Magazin Zanimljivo

Mlada na svadbi izabrala djevojačko prezime, svatovi je napali

Pošto ovaj običaj ima ishodište u patrijarhalnim porodičnim odnosima koji sve više blijede, u novije vrijeme se o tome obavezno razgovara prije nego što mladenci stanu pred matičara.

U protivnom, vjenčanje se lako pretvori u skandal ako se nevjesta poslije sudbonosnog “da” izjasni da zadržava svoje prezime.

Jedna mlada žena, koja iz razumljivih razloga ne želi da joj se objavi ime, upravo tako je šokirala svatove, a najviše svekra i svekrvu. Prije vjenčanja ona i suprug nisu smjeli da saopšte da će svom djevojačkom prezimenu dodati njihovo.

“Kada sam matičaru rekla da zadržavam svoje i dodajem prezime muža, nastao je opšti žamor među gostima u sali za vjenčanje. Ni u tom svečanom trenutku rođaci mog muža nisu mogli da se suzdrže. Iako sam se trudila da ne obraćam pretjerano pažnju, već da uživam u našem vjenčanju, nije bilo prijatno slušati najružnije komentare. Od snebivanja zašto sam se uopšte udavala u njihovu porodicu kada mi se ne dopada njihovo prezime, do toga kako sam ih osramotila i obrukala”, priča ona.

(Kurir)

Slične objave

Biciklistička trka otkrila plantažu marihuane

V.R.

Dobrodošli na Oktoberfest: Počeo najveći festival piva na svijetu, očekuje se 6 miliona pivopija

V.R.

Kao prosjak: Brad Pitt iznenadio izgledom na crvenom tepihu Filmskog festivala u Veneciji

V.R.

Ostavite komentar