Republika Srpska / BiH Vijesti

“Tužilaštvo BiH u službi političkih, tajkunskih grupa i stranih uticaja”

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje zloupotrebu Tužilaštva BiH koji provodi glavni tužilac Gordana Tadić i pokretanje neosnovane istrage protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

“Nakon što Tužilaštvo BiH godinama ništa ne preduzima i ćuti na brojne slučajeve kriminala i korupcije, dok BiH ima najlošiji rejting po ovom pitanju, ova institucija se sada stavila u funkciju političkog obračuna sa onima koji javno upozoravaju na taj problem, a ministar Mektić je poznat po svojoj otvorenosti i hrabrosti da javno kaže ono što mnogi ne smiju. Jedni bi da ga ućutkaju, a drugi bi da mu se politički osvete”, navodi SDS u saopštenju za javnost.

SDS ukazuje da umjesto da Tužilaštvo BiH pokrene ozbiljnu istragu na osnovu evidentnih dokaza o miješanju Hrvatske obavještajne službe u unutrašnje odnose u BiH, ono je, tvrdi SDS, istu obustavilo i oštricu usmjerilo prema onima koji su skrenuli pažnju na taj problem.

“Očigledno je da se ovo i ovakvo Tužilaštvo BiH stavilo u svrhu političko-tajkunskih grupa, stranih interesnih uticaja i rodbinskih veza, a da su mu pravo, pravna država i zaštita građana BiH potpuno sporedni.

Zbog toga od Tužilaštva BiH tražimo da hitno obustavi ovu sramnu istragu protiv ministra Mektića i da se napokon posveti onim poslovima za koje mnogi od njih primaju dobre plate od ove države. I da se ozbiljno zapitaju zašto je rejting ove institucije među najnižim u javnosti, čije je očekivanje dijametralno suprotno od ovoga što sada radi Tužilaštvo. Šta još treba da se desi da, nakon brojnih nerasvjetljenih ubistava i enormne pljačke naroda, pravosudni organi u ovoj zemlji zaista počnu da rade svoj posao? Ili misle da je strpljenje naroda beskrajno”, navodi SDS.

(BN)

Slične objave

“Racionalni Amerikanci će spriječiti rat”

M.

Državljanin BiH pretukao komšiju u Austriji

D V

Haos u Beogradu: Incidenti na protestu taksista, radikalne metode najavljene i za sutra

D V

Ostavite komentar