Region Vijesti

Haradinaj otputovao u SAD

Prištinski Lajmi ranije danas najavio je da će Haradinaj otputovati, da bi kasnije tu vest potvrdila i kosovska vlada.

Kosovska vlada je saopštila da je Haradinaj u Ameriku otišao na poziv albanske katoličke zajednice, a u Detroitu će prisustvovati godišnjici “Malesijskog ustanka”.

Ramuš Haradinaj će se, takođe, sastati sa predstavnicima zajednice katoličkih Albanaca u Americi i vlastima Detroita, kao i sa drugim američkim zvaničnicima, kažu iz kosovske vlade, preneo je RTS.

Haradinaj je zbog uvođenja sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno dobijanje vize, pa tako nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

Nametnute uvećane takse na proizvode iz Srbije uvedene su od 21. novembra prošle godine i, iako deo političkih lidera vladajuće koalicije i kosovski predsednik Hašim Tači smatraju da tu meru treba privremeno ukinuti da bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine, što je i mišljenje SAD i cele međunarodne zajednice, Haradinaj ostaje pri svom stavu da ona treba da ostane na snazi.

Slične objave

Tramp: Ovo nije opoziv nego prevrat

M.

“Moto fest” obustavlja saobraćaj: Ovo su banjalučke ulice koje će biti blokirane

M.

Poznati srpski glumac zbog obljube maloljetnika ipak ide u zatvor

M.

Ostavite komentar