Ex Yu Magazin

Pravda za Pavla! Djeca ne odustaju, i danas drže čas

Đake je ispred stanice u Despota Stefana dočekao kordon policije sa kojim oni nisu ulazili u sukobe već su mirno sjeli i kroz govor Mateje Lazarevića pokazali da ne planiraju da odustanu dok im se zahtjev ne ispuni. Oni su najavili da će, ukoliko Pavle ostane u zatvoru, pozvati i ostale škole na štrajk. Lazarević je istakao da srednjoškolci ne žele da budu žrtvena jagnjad ni vlasti ni opozicije, već da im je jedini cilj da žive u normalnoj, demokratski uređenoj državi.

Da ovi srednjoškolci nisu usamljeni u svom društveno angažovanom ponašanju, kojim su juče održali pravi mali čas iz demokratije mnogo starijima i iskusnijima, pokazao je odmah za njima i primjer učenika iz Kovina koji su i sami odlučili da pokažu bunt i nezadovoljstvo što je maturant uhapšen i osuđen na zatvor u najhitnijem postupku koji naše pravosuđe pamti. Oni su održali jednočasovni štrajk upozorenja, sa zahtjevom da se oslobodi Pavle Cvejić. U protivnom, pozvaće učenike svih škola u Srbiji da proglase generalni štrajk, do konačnog ispunjenja zahtjeva.

Podsjećamo, nakon jučerašnjeg izlaska mladih na ulicu, predsjednik Aleksandar Vučić je zatražio od nadležnih da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsjedništva. On je, međutim, rekao da nikad neće abolirati odgovornosti one koji su na protestu nosili motornu testeru i napadali policajce.

 

Noizz.rs

Slične objave

Nad Kalifornijom oblak bubamara

V.R.

Prijatelji zabrinuti: Ilda Šaulić satima sjedi u kući i plače

V.R.

Ne liči na sebe: Neobičan spomenik Melaniji Trump otkriven u Sloveniji

V.R.

Ostavite komentar