Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Veliki požar u krugu fabrike Incel, gašenje otežava jak vjetar

Na dijelu odlagališta koje je zahvaćeno požarom nalazi se oko 50 kamiona drvne sječke. Na teren je izašlo 18 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila dok je cijela vatrogasna brigada bila u pripravnosti. Prema informacijama iz vatrogasne brigade, požar je pod kontrolom ali gašenje ometa jak vjetar.

„Jednom privatnom preduzeću je naloženo da se angažuju mašine kako bi presjekli otpad i na taj način stavili požar pod kontrolu. Akciju gašenja otežava jak vjetar koji duva ali je trenutno na terenu dovoljno vatrogasaca i vozila sa vodom tako da je za sada stanje pod kontrolom i nema ugroženih objekata“, kaže Mladen Ćućun, šef banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite vatrogasne jedinice Banjaluke.

U neposrednoj blizini požara nalazi se i skladište plina što dodatno zabrinjava a gotovo nijedan hidrant u blizini požarišta ne radi. Međutim, iz vatrogasne brigade kažu da su preduzeli sve mjere da ne dođe do bilo kakvih eksplozija.

„Mi se povući nećemo dok god požar ne bude stavljen pod kontrolu obzirom da se radi o specifičnom materijalu, piljevina, i ovo će trajati najmanje sigurno 24 sata možda i duže“, kaže Ćućun.

Na ovoj lokaciji bilo je požara i ranije, ali osim štete u pogledu izgubljene drvne sječke, nije bilo. Iz vatrogasne brigade uvjeravaju da ni ovaj požar neće napraviti veće materijalne štete.

BN TV

Slične objave

Erdogan na Tviteru: Počinje operacija “Izvor mira”; Tramp na Fejsbuku: Naš fokus na široj slici

M.

Pogledajte kako izgleda Putinova moćna vojna baza na Arktiku

M.

Aviobomba teška 500 kilograma pronađena na gradilištu u Sarajevu

M.

Ostavite komentar